УЧЕНИЦИ


Одјељења и одјељењске старјешине у школској 2022/2023. години

а) ЦЕНТРАЛНА ШКОЛА - ЂУЛИЋИ

-РАЗРЕДНА НАСТАВА
2/1 Драгана Перић
2/2 Сања Глишић
3/1 Нада Николић
3/2 Бојана Врбица
4/1 Драгана Гаврић
4/2 Ирена Смиљанић
5/1 Гордана Галамић
5/2 Миодраг Николић
1/1 Миладинка Летић
1/2 Сузана Долић
-ПРЕДМЕТНА НАСТАВА
9/1 Љиља Колесник
9/2 Драгана Јовичић
9/3 Сања Јотановић
6/3 Маријана Субашић
6/2 Биљана Каракаш
6/1 Тања Банићевић
7/1 Ранко Летић
7/2 Рајана Игњић
7/3 Ведрана Вукојевић
8/1 Бране Пеулић
8/2 Славиша Глишић
б) ПОДРУЧНЕ ШКОЛЕ:

ВЛАЈИЋИ 
Александра Петковић

ГОРЊИ РАНКОВИЋ
Мерсиха Суљаковић


ГОРЊИ ТЕСЛИЋ
Милијана Ракић 
Душанка Тривуновић
Маријана Маркочевић
Сњежана Станић


Писмо Абрахама Линколна упућено учитељу његовог сина првака
 „Данас мој мали син креће у школу – и све ће му онде неко вријеме бити страно и ново и зато бих молио да будете њежни према њему. Он креће у пустоловину која га може одвести преко континената у авантуру коју ће вјероватно пратити ратови, трагедија, патња. Такав ће живот захтијевати вјеру, љубав и храброст. Зато, драги учитељу, молим вас ухватите га за руку и научите га ономе што мора знати. Научите га, али благо, ако можете.
Научите га да на сваког непријатеља долази и један пријатељ. Мораће да научи да нису сви људи праведни, ни искрени. Али научите га такође да на сваког лошег долази један херој, на сваког поквареног политичара један предани вођа.
Научите га да десет зарађених центи вриједи много више него један нађени долар, да је у школи много часније гријешити, него варати. Научите га како достојанствено да губи и како да ужива у побједи када добија. Научите га да буде обазрив с обазривима, а недопустив с грубима. Научите га одмах да је најлакше надвладати насилнике.
Одвратите га од зависти ако можете и научите га тајни спокојног осмијеха. Научите га, ако можете, како се насмијати када си тужан; научите га да сузе нису срамота; научите га да слава може бити и у поразу, а очај у успеху. Научите га да се не обазире на цинике.
Научите га ако можете чудесности књига, али дајте му времена да дубоко размишља о вјечној загонетки птица на небу, пчела на сунцу и цвијећа на зеленом брежуљку. Научите га да вјерује у властите идеје, чак и ако му сви кажу да су оне погрешне.
Покушајте да мом сину дате снагу да не слиједи гомилу када сви то чине. Научите га да свакога слуша, али научите га такође да пробере све што чује и задржи само оно добро што прође кроз сито истине.
Научите га да прода своје таленте и мозак најбољим понуђачима, али да никада нема цијену свог срца и душе. Нека има храбрости да буде нестрпљив, нека има стрпљена да буде храбар.
Научите га да увијек има узвишену вјеру у себе, јер тада ће увијек имати узвишену вјеру у човјечанство и Бога. Ово је велики захтјев, али погледајте шта можете да учините. Он је тако драг мали дјечак, и он је мој син.“
Абрахам Линколн

3 коментара:

Анониман је рекао...

najbolja skola ikad

Анониман је рекао...

zanima me kako mogu prebaciti djete iz hrvatske u vasu skolu i sta mi treba posto on ide u talijansku skolu i koje stane jezike imate

Administrator је рекао...

U školi se izučavaju engleski i njemački jezik (strani jezici), a za potrebne informacije o uslovima prelaska iz Hrvatske u našu školu najbolje je kontaktirati Ministarstvo prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske (putem e-maila ili telefona: mp@mp.vladars.net Тел.: 338-474; ili e-mail: s.miljkovic@mp.vladars.net)